Matematiklærerens dag: Arbejdsmetoder til en undersøgende matematikundervisning


Samarbejdsgruppen med deltagere fra Nationale Center for Udvikling af Matematikundervisning (NCUM), CFU og Danmarks Matematiklærerforening vil gerne igen i år invitere dig til Matematiklærerens dag på Bornholm d. 26. april 2023. Vi oplevede ved sidste arrangement en meget stor opbakning, som vi håber vil gentage sig til den kommende Matematiklærerens dag. Gevinsten ved at være alle mand af huse er stor, når dagens indhold, aktiviteter og faglige problemstillinger skal drøftes tilbage på skolen.
Vi har sammensat et program, som vil give inspiration og eftertanke til matematikundervisningen samt mulighed for at erfaringsudveksle med matematikkollegaer fra hele øen.
Venlig hilsen og på gensyn!
Bent Lindhardt, NCUM - Henrik Fine Balle, Morten Jørgensen og Dorte Pauck Due, Matematiklærerforeningen på Bornholm - Louise Sletterød, CFU Bornholm
 

PROGRAM

08.00: Morgenkaffe og hyggesnak

08.30: Velkomst

08.40: Det tænkende klasserum - online

  • ved professor Peter Liljedahl, Canada

Vi har været heldige at få professor Peter Liljedahl fra Canada til at være med online, hvor han fortæller om sin forskning som ligger bag nogle spændende arbejdsformer som kan øge tænkning hos eleverne når de har matematik. Foredraget afholdes på engelsk. Der vil blive mulighed for at stille spørgsmål.

09.10: De præsenterede praksisser afprøves

  • ved matematikvejleder Line Maj Møller

Peter Liljedahls oplæg vil blive suppleret med at man selv afprøver de foreslåede praksisser og efterfølgende får ideerne kommenteret og diskuteret af matematikvejleder Line Maj Møller, som har afprøvet dem i forskellige klasser.

10.30: Pause

10.45: Workshops til yngste trin, mellemtrin og ældste trin

Se invitation for workshop indhold

12.00: Spisepause

12.45: Workshops fortsat yngste trin, mellemtrin eller ældste trin

14.00: Pause

14.10: Pejlinger ind i en kommende fremtid for faget matematik

  • ved lektor Bent Lindhardt, netværkskoordinator for NCUM

Oplægget vil tage udgangspunkt i hvad der sker og måske kommer til at ske i matematikundervisningen. Det være sig politiske tiltag, faglige trends, faglige og fagdidaktiske diskussioner såvel nationalt som internationalt. Der vil blive lagt op til relevante debatter i skolens fagteam.

14.50: Tak for i dag

TID:
Onsdag d. 26. april 2023 kl. 08.00 - 15.00.
STED:
Campus Bornholm
Merkurvej 10, 3700 Rønne
i Idrætshal (lokale 0.100)
PRIS
Gratis.
TILBAGEMELDING OG YDERLIGE INFORMATION:
Skolen tilmelder selv matematiklærerne med angivelse af navn og ønsket workshop (I, II ell. III) på mail: cfub@kp.dk senest
1/2-2023
For yderligere information kontakt Louise Sletterød, CFU Bornholm, 4189 7356 eller losl@kp.dk

Dagens program

Del tema Print