Webinarer

I samarbejde med DMN og KP udgiver NCUM løbende webinarer. I webinarer inviterer vi førende matematikdidaktikkere og forskere ind i studiet for at få mere at vide om deres forskning og arbejde. Der bliver præsenteret didaktiske redskaber og diskuteret forskellige problemstillinger ved undervisningen i matematik. 


Matematik på erhvervsuddannelserne

 Fagkonsulent Flemming Kastbjerg og faglærer på TECHCOLLEGE Aalborg Lars Benkjer Petersen fortæller om opbygningen af matematikfaget på erhvervsuddannelserne og deres egen erfaring med undervisningen.

Powerful Student Learning in Mathematics

Alan Schoenfeldt er professor i matematik ved University of California, Berkeley. Han skitserer sit Teaching for Robust Understanding (TRU) framework og giver eksempler på dets praktiske anvendelse.

Tidlig algebraisk tænkning

Carolyn Kieran er professor emerita ved Institute of Mathemathics på Université du Québec à Montréal. Hun har i mange år arbejdet med tidlig algebraisk tænkning og giver et kort overblik over emnet, samt dykker ned i en række forskningsresultater.

Teaching through problem solving (TTP)

Akihiko Takahashi er Associate Professor ved Department of Teacher Education på DePaul University i USA. Han har forinden arbejdet som matematiklærer i Japan og har derfor mange års erfaring med Teaching Through Problemsolving. 

Matematisk opmærksomhed i børnehaven

Martin Carlsen, professor for Institut for matematiske fag, UIA har siden 2008 forsket i matematisk opmærksomhed. Et område i vækst pga. de nye læreplaner på dagtilbudsområdet.

Teknologi og matematikundervisning

Koeno Gravemeijer, professor v. Eidhoven University of Technologi fortæller om teknologiens indflydelse på matematikundervisningen.

Brøker og undervisningskompleksitet

Pernille Ladegaard Petersen, lektor, ph.d. VIA, gør os klogere på kompleksiteten forbundet med undervisning i brøker.

Tænkende klasselokaler

Peter Liljedahl, professor SFU beskriver, hvordan det er muligt at skabe tænkende klasselokaler, der udvikler elevers matematikforståelse.