Podcasts

Summen af matematik er NCUM's podcast om udvikling af matematikundervisning, og om hvordan viden fra forskning og praksis kan berige og udvikle matematikundervisning fra dagtilbud til ungdomsuddannelserne.


Podcasttemaer

Overgange mellem grundskole og erhvervsskolen

Det næste tema i NCUMs podcastrække omhandler overgangen mellem grundskolen og erhvervsskolerne. Temaet er under udarbejdelse, men hør allerede nu teaseren.

Overgange mellem grundskole og gymnasiet

Vi indleder med et tema om overgangene i matematikundervisning mellem grundskole og gymnasie og de udfordringer der kan opstå når eleverne skifter spor. I de to første afsnit sætter vi fokus på lærernes og elevernes perspektiv.

I studiet sidder:
- Rikke Anthon – HF lærer
- Morten Blomhøj – Professor, DPU og leder af NCUM
- Dorte Dalgaard – Vært og producent.

Musik: Make It Easy - by RimskyMusic

Lyt her eller der hvor du plejer at lytte til podcast


Find Summen af matematik i din podcastafspiller

Find podcasten

Ønsker du, at abonnere på NCUM's podcast, så brug søgefeltet i din podcast-app, og søg efter 'Summen af matematik' eller 'NCUM'. 

Hvilken podcast-app? 

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde, lytte og abonnere på podcasts i den App, der hedder: Podcast. Det er Apples egen afspiller, og den ligger allerede på iPhone/iPad. Du kan også vælge en anden podcast-app i Appstore, der er mange at vælge imellem fx Overcast, Podbean eller PocketCast.

Du kan også finde podcast i streaming-tjenester som fx Spotify og Podimo.

Mange af de samme Apps findes også til Android-telefoner. Brug Google Play, og se udvalget ved at søge 'Podcast App'.

Hvordan fungerer podcast?

Podcast kan høres på din smartphone, tablet eller computer. Her på siden kan du lytte til alle de afsnit, der er udkommet i NCUM's podcast: Summen af matematik - matematikdidaktik fra forskning til praksis.
Husk, at du også kan finde 'Summen af matematik' i din podcast-app, så du nemt får adgang til næste afsnit og kan lytte, når det passer dig. 

Hvad er podcast?

En podcast er et program, der minder om et radioprogram, men det afspilles i en podcast-player. De fleste, der lytter til podcast vælger at abonnere via en podcast-app, hvor nye afsnit kommer ind løbende via et rss-feed. Podcast-formatet vil derfor ofte være fortløbende, og noget man følger i en længere periode.

Summen af matematik er NCUM's første podcast, der belyser matematikundervisningen i Danmark både fra et praksis- og forskningsperspektiv.